fbpx
Сьогодні
15:28 28 Лип 2019

Медвєдєв відвідав окупований Крим, МЗС висловило протест

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з черговим неузгодженим з українською стороною візитом делегації на чолі з російським прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим до тимчасово окупованого Росією Криму.

Відповідне повідомлення оприлюднене на сайті МЗС України.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з черговим неузгодженим з українською стороною візитом делегації на чолі з головою уряду Російської Федерації Д.Медведєвим до тимчасово окупованих Росією Автономної Республіки Крим і м. Севастополь, який розпочався 28 липня 2019 року", – йдеться у повідомленні.

У МЗС наголошують, що зазначена поїздка відбувається всупереч неодноразовим застереженням з боку України. У коментарі зазначається, що цинічною є мета "візиту" – участь у параді окупаційного флоту Росії.

МЗС продовжує дотримуватися принципової позиції щодо неприпустимості неузгоджених з українською стороною відвідань російськими посадовими особами території України в її міжнародно визнаних кордонах, яка включає Автономну Республіку Крим і м. Севастополь.

"Cпроби російської сторони інтерпретувати подібні "візити" в Україну як внутрішньодержавні поїздки є нікчемними і свідчать про відверте нехтування Російською Федерацією загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права, її зобов'язаннями за двосторонніми і багатосторонніми договорами", – наголошують у МЗС.

У відомстві звертають увагу, що вся повнота відповідальності за негативні для Автономної Республіки Крим і Севастополь наслідки від тимчасової присутності на Кримському півострові російських окупаційних адміністрацій відповідно до норм міжнародного права покладається на Російську Федерацію як державу-окупанта.

Натомість, у російській Держдумі уже відреагували на протест з боку українського МЗС, про що передають росЗМІ.

Член комітету Держдуми з міжнародних справ Антон Морозов заявив наступне:

"На жаль, в Україні йдуть по шляху конфронтації з Росією. Ми думали, що новий президент підтвердить свою легітимність тим, що визнає Крим російським. Півострів став частиною Росії відповідно до норм міжнародного права і на основі волевиявлення громадян. Проте Київ продовжує конфронтаційну лінію і робить заяви, які навіть в Європі і світовому співтоваристві вже нічого, крім посмішки, не викликають", – заявив депутат.

Нагадаємо, у Росії горять ліси, дим котрих уже досяг Казахстану.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: