fbpx
Сьогодні
14:16 27 Лип 2019

Волкер прокоментував результати виборів в Раду

Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер прокоментував попередні результати дострокових парламентських виборів.

«Це були вільні й чесні вибори, які справді відображають волю українського народу. Як показали й президентські вибори, які теж були чесними й вільними, дають Україні мандат, щоб реалізовувати реформи. Саме так і має працювати демократія. США повністю підтримують Україні», — зазначив він на пресконференції у Києві під час візиту делегації США до України, передає Громадське.

«Українці проголосували за зміни, реформи, за мир, за Україну як частину ЄС, НАТО та Заходу», — додав він.

Також Волкер розповів, які питання обговорював з політичними партіями, які пройшли до нового парламенту.

«Я дуже ціную можливість зустрітися цілого спектру політичних партій, що пройшли до Верховної Ради. Кілька речей повторювалися на усіх цих зустрічах — насамперед, судова реформа і зміцнення верховенства права, друге — що робити із впливом олігархів, їхнім впливом в Україні і їхнім впливом на медіа. Також це земельна реформа і в який спосіб підійти до цієї проблеми. Були також розмови щодо виборчої реформи, потенційну конституційну реформу та подальшу інтеграцію в Європу. США підтримують усі ці ініціативи, але це робота влади — ініціювати та розглянути такі пропозиції», — розповів спецпредставник США.

Нагадаємо, сьогодні спецпредставник США також заявив, що в Штатах уже готуються до зустрічі Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: