fbpx
Сьогодні
23:44 27 Лип 2019

У Москві під час акції за допуск опозиції на вибори затримали понад тисячі осіб

Фото Reuters

У центрі Москви під час несанкціонованої акції протесту проти недопуску опозиційних кандидатів на вибори до Мосміськдуми затримали понад 1 тис. осіб.

Про це повідомили у прес-службі столичного главку МВС РФ, передає Інтерфакс.

"На несанкціонованій акції в центрі столиці за різні правопорушення було затримано 1074 людини. За результатами розгляду щодо них будуть ухвалені рішення у відповідності з законом", – заявили у відомстві.

Москва протести

Фото Reuters

Серед затриманих – публіцист Віктор Шендерович, а також журналіст "Нової газети" Ілля Азар.

Ще до початку акції Тверська вулиця була оточена силами правопорядку, а ресторани, кафе і магазини на Тверській закрилися з технічних причин.

Після того, як мітингувальники наблизилися до будівлі мерії, поліція відтіснила їх до Брюсового провулку. Там і почалися перші затримання. За оцінкою правозахисної організації Amnesty International, до початку акції – з 12:00 до 14:00 – правоохоронці затримали щонайменше 30 людей.

Москва протести

Фото Reuters

Москва протести

Фото Reuters

Пізніше активісти спробувала пройти до мерії від станції метро "Тверська", де відбулися зіткнення з поліцією і Росгвардією.

Під час інциденту постраждали двоє співробітників МВС.

Демонстрантам вдалося прорватися на проїжджу частину вулиці Тверської і дійти до мерії, але там їх відтіснили у провулки, і багатьох затримали.

Мітингувальники вирушили на Велику Дмитрівку і збирались її перекрити, але ця спроба була припинена поліцією.

Зіткнення також відбулися у Столєшніковому провулку, де у представників правоохоронних органів почали кидати пляшки з водою і хлопавки.

Протестувальники кілька годин перебували в районі Бульварного кільця.

Приблизно о 20.00 вони зібралися на Трубній площі, але поліцейські не дозволили провести нову несанкціоновану акцію. У цьому районі були затримані багато учасників акції, у тому числі організатори, для яких це стало другим затриманням за день.

Варто відзначити, що під час затримань активістів силовики били учасників мітингу кийками, застосовували силу навіть щодо тих, хто вже лежав на землі.

Із 14 липня в Москві проходять акції з вимогою допустити незалежних кандидатів до виборів. Раніше окружні виборчі комісії відмовили в реєстрації на виборах до Мосміськдуми Іллі Яшину, Любові Соболь, Івану Жданову, Дмитру Гудкову, Юлії Галяміній та іншим незалежним кандидатам з команди Олексія Навального, Дмитра Гудкова і від "Яблука".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: