fbpx
Сьогодні
16:01 26 Лип 2019

В Україні з'явиться онлайн-система, яка дозволяє відстежувати стан доріг

Фото Прямий

Державний Укравтодор створить низку онлайн-інструментів, які дозволять відстежувати стан дорожнього покриття, ремонт доріг та ситуацію з заметами взимку.

Про це повідомили під час прес-конференції Укрдорзв'язку, яка відбулася в Антикризовому медіацентрі.

«Без інформаційних технологій ми не зможемо швидко рухатись далі у процесі реформування та у підвищенні якості експлуатації та будівництва доріг. Наше завдання максимально спростити всі процеси на шляху до позитивного результату», — повідомив Вадим Горюшко, директор Державного підприємства дорожнього зв'язку, інформаційного забезпечення та автоматики, яке буде адмініструвати геоінформаційну систему.

Наразі Укравтодор запустив інформаційну систему, яка буде поступово наповнюватися інформацією про стан дорожнього покриття та автоматично визначати, чи потрібно проводити ремонтні роботи, скільки на них треба витратити. Також у системі буде інформація про стадію ремонту дороги та хто його виконує. Публічно цю систему планують презентувати 24 серпня.

Окрім цього, в Укравтодорі планують презентувати систему, яка показуватиме карту автодоріг та стан проїзду ними у зимовий період, зокрема інформацію про замети на дорогах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: