fbpx
Сьогодні
21:27 26 Лип 2019

Український чиновник дав жінкам поради щодо одягу та отримав у відповідь флешмоб

Жінки Запоріжжя запустили флешмоб #забулазапитатьумарченка у відповідь на висловлювання заступника голови, уповноваженого із питань забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії насильству Запорізької облради Владислава Марченка щодо того, як має вдягатися й поводитися жінка.

Чиновник закликав дівчат одягатися скромніше: "…королева завжди закрита одягом від сторонніх очей. У неї акуратний макіяж і скромна зачіска. І при королівському дворі кожна жінка виглядає елегантно. Чим більше мудра жінка, тим вона більш закрита. І це НЕ означає що при цьому вона лише на елегантності. Нижчим верствам суспільства пропагується образ дешевої повії через попсу, фільми і підроблених ідолів. Але справжні Королеви ніколи НЕ стануть оголюватися на публіці. Подивіться на свій образ і розсудіть на кого ви схоже більше на Королеву або повію. І тоді усвідомлюєте, яке по праву може бути до вас ставлення".

У відповідь посипалися гнівні пости мешканок Запоріжжя. Чиновник спочатку спробував відбутися жартами і єхидно відповідав, мовляв, чекає феміністок в коментарях.

марченко

Але потім, побачивши, що справа приймає неабиякий оборот, обидві пости видалив. Проте вони вже встигли розійтися по Мережі в вигляді скріншотів.

Владислав Марченко коментувати своє повідомлення і флешмоб, їм викликаний, відмовився. Зате парад чарівних українок в соцмережах триває.

На знак протесту проти сексистських висловлювань чиновника учасниці акції публікують власні фото у бікіні, відкритому вбранні, мініспідницях чи шортах із хештегом #забулазапитатьумарченка.

Користувачка Malva Khortytska поділася роздумами щодо поведінки Марченка.

"Фабула: уповноважений Запорізької облради з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків, з запобігання і протидії насильству за гендерною ознакою Владислав Марченко на своїй фейсбук сторінці опублікував сексистський допис (точніше, копіпаст з рунету), де намагається розмірковувати про зовнішній вигляд жінок в публічних місцях, зокрема в спортзалі. За це він щедро отримав за комірець, а також – флешмоб на свою честь. І хоча пан Марченко, як останнє сцикло, мене забанив, хочу йому порадити під час тренувань не халтурити і викладатись на повну, а не розглядати відвідувачок залу, – написала користувачка Malva Khortytska.

#забулазапитатьумарченкаФабула: уповноважений Запорізької облради з питань забезпечення рівних прав та можливостей…

Posted by Malva Khortytska on Friday, July 26, 2019

"Такі висловлювання для мене набагато більше ніж критика конкретного зовнішнього вигляду. Вони живлять у суспільстві думку про те, що жінка має відповідати чиїмось очікуванням, що для жінки не має ніяких інших дефініцій: або ти шльондра, або королева. Саме це породжує згодом віктімблеймінг, коли жертву насильства звинувачують у тому, що з нею відбулось. Саме це породжує думку, ніби ніякої іншої цінності, окрім як сподобатись чоловіку, в жінок немає… Жодним чином не має права такі речі публічно озвучувати чиновник, депутат, який відповідає за гендерну політику в області", – пояснила своє обурення учасниця флешмобу Вікторія Петрова.

Владислав Марченко, на фото женщіна, мать, алкоголічка, простітутка, просвітянка, мисткиня#забулазапитатьумарченка

Posted by Вікторія Петрова on Friday, July 26, 2019

Користувачка Ольга написала, що у Запоріжжі складно влаштувати справжній мітинг, але Facebook відкрив можливості для відкритого висловлення власної позиції.

https://www.facebook.com/kolibree/posts/10212265039536058

Фото проститутки-алкоголички для Владислав Марченко#забулазапитатьумарченка Для тех, кто не в теме:…

Posted by Kateryna Markova on Friday, July 26, 2019

#забулазапитатьумарченкаУповноважений з гендерних питань Запорізької обласної ради Владислав Марченко написав пост, в…

Posted by Dmytro Kalinin on Friday, July 26, 2019

#забулазапитатьумарченкаИменно чиновники с устаревшими взглядами будут мне указывать какой длинны должна быть юбка. Щас!

Posted by Татьяна Романенко on Friday, July 26, 2019

#забулазапитатьумарченка

Posted by Asya Kucherevskaya on Friday, July 26, 2019

Сьогодні раптом виявилося, що я #ЗабулаЗапитатьУМарченка, як маю виглядядати, вдягатися, фарбуватися та поводитися, щоб…

Posted by Iryna Zemlyana on Friday, July 26, 2019

#забулазапитатьумарченкаЦе дуже старе фото, мені тут 21. І тоді я вважала, що це просто еверест розпусти. А зараз дивлюся: ну фото як фото. Yana Moore, пригадуєш, до речі?)))

Posted by Oksana Osmolovska on Friday, July 26, 2019

#забулазапитатьумарченкаДо речі я багатодітна мама і соцпрацівник. А що мені короткі спідниці вже зась? Тепер хусточку,…

Posted by Lena Makaya Melnikova on Friday, July 26, 2019

#ЗабулаЗапитатьУмарченкаПану Марченко не варто носити жовті футболки до спортзалу. Нижчим верствам суспільства через…

Posted by Oksana Uskova on Friday, July 26, 2019

#забулазапитатьумарченка в чому мені ходити та які фото викладати. UPD: здесь…

Posted by Дарья Момот on Friday, July 26, 2019

#забулазапитатьумарченкаПользуясь случаем передаю привет в Запорожье!Господин Марченко, да, я не "Королева".Я Механик. Механик в купальнике. Вдалої п'ятниці!

Posted by Елена Механик on Friday, July 26, 2019

Передайте от меня для Владислав…

Posted by Daria Bielikova on Friday, July 26, 2019

Я-то грешным делом всегда думала, что сексизм и объективация женщин – это пещерный атавизм и по меньшей мере стыдно в…

Posted by Anna Redko on Friday, July 26, 2019

#забулазапитатьумарченка і ходила вулицями Києва рік тому в отакому вигляді (це сукня, в якій випускалася з магістерки, а фото зроблене в день мого дівичника, але це вже зовсім інша історія) 😉

Posted by Iryna Nikolaichuk on Friday, July 26, 2019

#забулазапитатьумарченка 😉💥💜💙

Posted by Yaryna Zheldak on Friday, July 26, 2019

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1298253963677813&set=a.288386191331267&type=3&theater

#забулазапитатьумарченка здається дуже коротка спідниця, та ще й декольте, та ще й макіяж занадто яскравий. Все, не…

Posted by Настя Безземельная on Friday, July 26, 2019

https://www.facebook.com/natalia.soloviova.7165/posts/144164940112189

Проститутки города Зп. Спасибо, Владислав ака Пещерный Человек Марченко. Теперь мы сила🤘❤️Daria BielikovaAnna RedkoЮля БурдаЛиля Стативко, наши ноги и бокалы с вами!#забулазапитатьумарченка

Posted by Kateryna Markova on Friday, July 26, 2019

швеція україна

Матеріал підготовлено в рамках реалізації грантового конкурсу від ГО «Інтерньюз-Україна» за фінансової підтримки Швеції та Internews (проект Audience understanding and digital support). Думки, виражені в цій публікації, відображають виключно точку зору автора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: