fbpx
Сьогодні
19:06 26 Лип 2019

У КВУ розповіли, скільки українців проголосували за двійників

Фото Reuters

У Комітеті виборців заявили, що 90 878 чоловік проголосували за кандидатів-двійників на позачергових виборах до Верховної Ради.

Про це повідомляється на сайті організації.

В середньому в залежності від округу особи, які мають однакові прізвища з більш відомими кандидатами, отримували від 0,06% до 5% голосів виборців.

У ряді округів кандидати-двійники відбирали голоси відразу у кількох претендентів на перемогу. Так, у Запорізькій області в ОВО №78 переміг кандидат Пономарьов Олександр Сергійович (Опозиційна платформа – За життя), який отримав 36,84%.

При цьому його кандидат-двійник Пономарьов Олександр Іванович (самовисування) отримав 4,79% або 3580 голосів. На другому місці в цьому окрузі опинився кандидат від Слуги народу Боговін Віталій Вікторович з результатом 32,43%. При цьому його кандидат-двійник Боговін Василь Іванович (самовисування) отримав 5,17% або 3860 виборців.

Крім того, в деяких округах високий результат кандидатів-двійників прямо вплинув на переможця. Зокрема, в Луганській області на УІО №106 один з кандидатів програв вибори через двійника. Так, за результатами виборів друге місце в окрузі зайняв кандидат Фурман Юрій Анатолійович, якого підтримали 19,37% громадян.

При цьому різниця між першим і другим місцем склала лише 2,12%. Це менше, ніж кількість голосів, відданих за його кандидата-клона – Фурмана Андрія Леонідовича, якого підтримали 3,44% або 1622 виборців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: