fbpx
Сьогодні
09:38 26 Лип 2019

Литвин розповів, чому програв своєму колишньому студенту на виборах

Екс-спікер та екс-депутат Верховної Ради України Володимир Литвин розповів про ті чинники, що завадили йому перемогти на своєму виборчому окрузі.

Про це він розповів у інтерв'ю УП.

За словами екс-спікера, під час виборчої кампанії він провів сотні зустрічей.

"Я провів на окрузі 360 зустрічей. Два тижні на місяць я постійно жив і працював на окрузі. Постійно. Я знаю кожен населений пункт у цьому окрузі, які у нього проблеми, чим він живе. Я знаю в багатьох селах, які у кожної людини проблеми. Тому ця кампанія була просто продовженням того, чим я і так завжди займався".

Серед причин програшу він бачить два фактори: брендовість "Слуги народу" та підкуп. Зокрема, Литвин стверджує, що після результатів президентських виборів іншого можна було і не очікувати.

"По суті, ці вибори були продовженням президентської кампанії. І якщо у президента такий відсоток підтримки людей, то очікувати, що люди будуть інакше голосувати, було б ілюзією. І виявилось, що вболівання за країну, підтримка і допомога тисячам людей, намагання послухати кожну людину, яка потребує уваги – усе це виявилось недостатнім і навіть непотрібним. Не витримало конкуренції із брендом "Слуги народу".

Підкуп же виборців він закидає своєму опоненту Віктору Мельнику, який йде третім по округу та набрав 24% від усіх голосів.

"Люди не витримали конкуренції із засіванням грошима, концертами, розвагами і пригощаннями. Маю на увазі керівника лісгоспу (Віктора Мельника – ред.), такий собі місцевий олігарх, який сформував "общак" з колегами. Вони взяли в облогу людей з лісових районів, яким немає куди діватись крім лісу, взяли на утримання місцевих керівників влади, їх під руки водили місцеві правоохоронці… Вони собі засівали, ходили від хати до хати і носили гроші, дуже потужно. Я розумію людей, вони бідні. Але раніше такого тут не було".

За словами Литвина, надалі він планує займатися науковою та викладацькою діяльністю.

"Я не знаю людину, яка мене перемогла. Колись, виявляється, я йому лекції в університеті читав", – підсумовує він.

Нагадаємо, що ЦВК залишилося опрацювати менше 0,3% протоколів.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: