fbpx
Сьогодні
15:33 26 Лип 2019

ГПУ готує підозри для працівників Окружного адмінсуду Києва

ГПУ в рамках розслідування справ Майдану провела обшуки в Окружному адмінсуді Києва і готує підозри його керівництву і суддям.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами керівника Управління спецрозслідування Генпрокуратури Сергія Горбатюка, обшуки проводилися в рамках розслідування справ Майдану, слідчі перевіряли суддів на причетність до скоєння злочинів.

"Фактично відбувається системне втручання в розгляд справ судами з боку насамперед керівництва цього суду. Але не лише в розгляд справ, а й у діяльність інших органів державної влади, вищих органів державної влади, зокрема Конституційного Суду, міністерств, відомств, судів, що, за нашою оцінкою, фактично становить загрозу національній безпеці, тому що поза судовим процесом, можна сказати в ручному режимі, ухвалюються рішення", – сказав Горбатюк на брифінгу в п'ятницю.

Він зазначив, що Генпрокуратура спільно з НАБУ здійснила низку слідчих дій в Окружному адміністративному суді Києва.

На брифінгу журналістам продемонстрували відеозапис з аудіо переговорів нібито керівництва ОАСК, на підтвердження слів Горбатюка.

Виходячи з відеоматеріалів, голова суду Павло Вовк дає вказівки адвокатам і суддям вирішувати питання з Вищою кваліфікаційною комісією суддів (ВККС).

"До плану Вовка були залучені не лише судді Окружного адмінсуду, а й співробітники ДБР", – йдеться в тексті, який супроводжує відеоролик.

Зазначено, що неправомірні дії голови суду було спрямовано на призупинення кваліфікаційного оцінювання суддів ВККС.

Нагадаємо, сьогодні НАБУ проводить обшук в окружному адмінсуді Києва.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: