fbpx
Сьогодні
10:40 25 Лип 2019

Зеленський провів телефонну розмову з Головою Ради міністрів Італії

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Головою Ради міністрів Італійської Республіки Джузеппе Конте.

Про це повідомляють на офіційному сайті Президента України.

Джузеппе Конте привітав Володимира Зеленського з переконливою перемогою на виборах.

Співрозмовники обговорили збереження режиму санкцій щодо РФ, розвиток торговельно-економічних відносин двох країн та міжлюдських контактів. Президент переказав запрошення Президенту Італійської Республіки відвідати Україну з візитом.

Також обговорювався нещодавній вирок суду м. Павії громадянину України Віталію Марківу за звинуваченням у вбивстві італійського журналіста Андреа Роккеллі на Донбасі у 2014 році.

Глава держави запропонував правову допомогу України у проведенні ґрунтовної спільної експертизи обставин смерті Андреа Роккеллі. Зеленський висловив стурбованість невиправдано жорстким рішенням суду та підкреслив важливість неупередженого розгляду цієї справи італійським Апеляційним судом.

Натомість, як повідомляє "Європейська правда", у повідомленні уряду Італії про телефонну розмову Джузеппе Конте з президентом Володимиром Зеленським немає згадки про те, що вони обговорили справу нацгвардійця Віталія Марківа.

Нагадаємо, 12 липня суд італійського міста Павія визнав винним нацгвардійця Віталія Марківа і засудив його до 24 років ув'язнення. Вирок виявився на 7 років довшим, ніж просила прокуратура (17 років).

Аваков пообіцяв, що рішення італійського суду про ув'язнення на 24 роки Марківа оскаржать, а також зустрівся із послом Італії щодо засудженого нацгвардійця Марківа.

Зеленський доручив МЗС та ГПУ терміново зайнятися питанням повернення до України Марківа.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: