fbpx
Сьогодні
22:15 25 Лип 2019

В екстреній допомозі з'являться електронні і GPS-системи, - Супрун

Екстрена медична допомога працюватиме на базі нової диспетчерської системи, кошти на її запровадження вже виділені регіонам

Про це сказала виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає Укрінформ.

"Зараз у пілотному проекті зі зміни систем надання екстреної допомоги є фінансування, щоб усі регіони до кінця року закупили і впровадили нову диспетчерську систему, щоб це базувалося на електронній і GPS-системі. Гроші вже виділені регіонам, там уже проводять тендери. Є три диспетчерські системи, які можна закуповувати, вони вже працюють в Україні", – повідомила Супрун.

Вона нагадала, що в 2019 році розпочався пілотний проект зі зміни системи надання екстреної медичної допомоги, який триває в п'яти регіонах та Києві. За її словами, створено центральну базу даних викликів від диспетчерських систем, проведено навчання нових спеціалістів-парамедиків, а також навчання водіїв машин екстреної допомоги — екстрених медичних техніків, які також можуть надавати медичну допомогу, опубліковані нові протоколи надання екстреної медичної допомоги.

Супрун повідомила, що з наступного року проект зі зміни системи надання екстреної меддопомоги пошириться ще на 6 регіонів, через три роки за новими правилами екстрена допомога працюватиме по всій країні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: