fbpx
Сьогодні
20:57 25 Лип 2019

СБУ на Закарпатті блокувала незаконну вирубку лісу

Cпівробітники Служби безпеки України блокували незаконну реалізацію деревини посадовцями лісової охорони Лазещинського лісництва держпідприємства "Ясінянське ЛМГ".

Як зазначається, службовці кількох структурних підрозділів підприємства здійснювали несанкціоновану заготівлю та збут лісоматеріалів у особливо великих розмірах. Ліс зловмисники реалізовували місцевим деревопереробним господарствам. Про це передає rubryka.com з посиланням на прес-службу СБУ.

незаконная вырубка леса

"Під час санкціонованих слідчих дій на територіях державних підприємств правоохоронці виявили велику кількість круглого лісу та пиломатеріалів без документів про їх походження, а також необліковані засоби деревообробки. Крім того, виявлені чисельні факти порушення трудового законодавства, зокрема відсутність на окремих підприємствах дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та використання праці неоформлених робітників", – йдеться в повідомленні.

незаконная вырубка леса

Зловмисники отримали понад 300 тис. грн прибутку.

"Наразі одному із організаторів протиправної схеми оголошено про підозру у скоєнні злочину передбаченого за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для з`ясування всіх обставин справи та встановлення інших посадових осіб лісового господарства, причетних до оборудок. Також перевіряється інформація щодо можливого контрабандного переміщення незаконно заготовленої деревини за кордон", – додали у відомстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: