fbpx
Сьогодні
22:50 25 Лип 2019

На зустрічі з Зеленським майбутнім депутатам від "Слуги народу" пригрозили папками СБУ

Фото ОПУ

На зустріч президента Володимира Зеленського з майбутніми народними депутатами від "Слуги народу", обраними на позачергових парламентських виборах, прийшов в. о. глави СБУ Іван Баканов і приніс "на всяк випадок" папки.

За словами гендиректора телеканалу Ігоря Коломойського "1+1" Олександра Ткаченка, включеного до виборчого списку "Слуги народу" під №9, у папках – біографічні довідки про майбутніх членів фракції, передає "Радіо Свобода".

"У папочках біографії кандидатів. Просто, спокус дуже багато", – пояснив майбутній депутат Ткаченко.

Його слова підтвердив і адвокат Олександр Качура – №46 у списку "Слуги народу".

"Нас попередили, що відповідальність буде незалежно від партійної приналежності. Закон один для всіх", – розповів він журналістам.

За словами представника президента в Кабміні Андрія Геруса (№17 у списку "Слуги народу"), Зеленський на зустрічі з майбутніми членами фракції вказав їм на необхідність швидких реформ задля зміни країни "вже через рік".

Зустріч Зеленського з майбутніми членами пропрезидентської фракції відбулася Офісі президента. Вона була призначена на 12:00, четверга, 25 липня, але її учасники почали збиратися на Банковій за три години до початку.

Крім вже згаданих біля ОП були помічені голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков, Ірина Венендиктова (№3 у партійному списку), телеведучі Олександр Скічко, який виграв вибори в окрузі №197 у Черкаській області, та Олександр Дубинський, котрий "взяв" мажоритарку в окрузі №94 на Київщині, і переможець виборів у столичному окрузі №212 Сергій Швець. На Банкову також приходили Дмитро Нальотов, мажоритарник зі 144-го округу на Полтавщині, й адвокат Сергій Кальченко (№24 у списку), який домігся скасування заборони на в'їзд до України російському акторові Федору Добронравову.

За даними "Української правди", на зустрічі з майбутніми депутатами були присутні також голова ОП Андрій Богдан, який супроводжує Зеленського майже завжди і скрізь, і перший помічник президента Сергій Шефір. Зустріч була ознайомчою і тривала близько години. За словами співрозмовника видання, Зеленський заявив, що він за допомогою фракції має намір "змінити країну".

"Якщо у когось інша мета – можете скласти мандат, щоб ми потім вас же не виганяли", – процитував він главу держави. Крім того, президент закликав майбутніх депутатів "не йти на жодні компроміси" і "залишатися людьми".

Як повідомляє інформагентство "Інтерфакс-Україна", кадрові питання на зустрічі Зеленського з майбутніми парламентаріями не обговорювалися.

"Не обговорювали. На наступному тижні обговорюватимуть", – повідомив журналістам Олександр Ткаченко.

Цю інформацію також підтвердив Данило Гетьманцев (№20 у списку "Слуги народу").

"Ми розуміємо, сьогодні цих (кадрових, – Ред.) рішень немає. Їх мають прийняти протягом найближчих тижнів", – пояснив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: