fbpx
Сьогодні
Фото 18:05 24 Лип 2019

В окупованому Криму розграбували майно собору ПЦУ, частину речей розтрощили та викинули

Окупаційна влада Криму розграбувала майно Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги Православної церкви України (ПЦУ) в Сімферополі, повідомив архієпископ Климент.

За словами очільника Кримської єпархії ПЦУ, це сталося під час його поїздки в США на конференцію з питань релігійної свободи, організованої Державним департаментом США, передає Крим.Реалії.

Він зазначив, що в так званому «міністерстві майнових і земельних відносин Криму» назвали це «внутрішнім ремонтом» приміщень собору.

«Ситуація дуже критична. Все відбувалося, коли я не був в Криму. Згідно з рішенням суду, в 2017 році, було вилучено 110 квадратних метрів площі першого поверху. Вона була опечатана і перебувала під замком. Але разом з тим було описано і зберігалося церковне майно: крісла, ікони, меблі, килими, посуд, столи, столові прибори. Зараз це все розграбовано і розламано. Частину речей я побачив на вулиці на звалищі. Де поділися інші речі – я не знаю», – повідомив священнослужитель.

Климент наголосив, що за знищення Кафедрального собору ПЦУ повинні бути введені санкції проти Росії, керівників російського міністерства і «всіх причетних».

«Якщо вони не зупиняться, якщо церква буде знищена – будуть застосовані санкції», – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: