fbpx
Сьогодні
10:37 24 Лип 2019

Разумков розповів, як правляча партія збирається укріплювати позиції української мови

Фото rbc.ua

Глава партії "Слуга народу" Дмитро Разумков розповів, за якими критеріями буде вирішуватися мовне питання на Сході України та у державі загалом, а також, чи буде російська нормою під куполом Верховної Ради.

Про це він розповів у інтерв'ю РБК-Україна.

Разумков наголосив, що мовна проблема була інспірована політиками. Він підкреслив, що розвиток державної мови потрібний, однак до цього варто підходити іншим шляхом.

"Механізми розвитку повинні бути абсолютно іншими, і про це говорив президент. Не намагатися через батіг, а піти по шляху пряника, створити умови, коли тобі вигідно буде, в першу чергу навіть економічно, робити продукт українською мовою", – стверджує глава "Слуги народу".

На прикладі Донбасу він показує, як укріпити позиції української мови у пресі.

"Візьмемо друковані видання, які працюють на Сході, для них нерентабельно буде використовувати українську мову. Хочете зробити українською видання – супер, але дайте допомогу: знизьте податки, створіть додаткові профіти і люди скажуть: так, нам вигідно, і почнуть це робити. А коли ви просто приходите і говорите: а тепер буде так, то ви або ховаєте цей бізнес, або викликаєте відторгнення. Так воно не працює", – говорить Разумков.

Щодо використання російської мови нардепами Дмитро Разумков зазначив наступне:

"Що стосується мови у Верховній раді, варто було б, щоб народні депутати використовували державну мову, це було б правильно. Всі її чудово знають, якщо хтось не знає, може підучити. Це адекватна позиція. Інше питання, що і по-хамськи себе вести по відношенню до своїх колег, сидячи в президії, теж неправильно", – сказав він.

Раніше Разумков назвав критерії для кандидатів на посади в Кабмін.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: