fbpx
Сьогодні
10:15 24 Лип 2019

Поліція Харківщини не допустила рейдерського захоплення агрофірми

Поліція Валківського району Харківської області затримала близько 50 осіб, серед яких громадяни Росії та мешканці тимчасово окупованих територій, які намагалися здійснити силове захоплення приватного сільгосппідприємства.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

Як йдеться у повідомленні, 22 липня близько 22:00 до сільгосппідприємства "Маяк" під'їхало два автобуси молодиків із дубинками. Вони показали господарю документи, відповідно до яких відбулася зміна власника. Молодики поводили себе агресивно, погрожували справжньому господарю розправою, тому 36-річний чоловік відразу зателефонував до поліції.

"На місце події терміново прибули керівництво обласного главку поліції, групи швидкого реагування та слідчо-оперативна група Валківського відділу поліції. З'ясувалося, що державний реєстратор Заїчинської сільської ради Полтавської області за підробленими документами змінив та провів незаконні реєстраційні дії у Державному реєстрі юридичних осіб стосовно приватного сільгосппідприємства "Маяк", а саме, змінив власника та керівника", – повідомляють у поліції.

Слідчим Валківського ВП відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) Кримінального кодексу України. Відповідно до санкції статті протиправні дії караються виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років.

Загалом, до Валківського відділу для проведення слідчих дій доставлено 46 осіб, серед яких громадяни Росії та мешканці окупованих територій. У поліції стверджують, що зараз вирішується питання щодо їх затримання за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо, позавчора президент Володимир Зеленський підписав указ "Про заходи щодо протидії рейдерству" для захисту власників бізнесу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: