fbpx
Сьогодні
15:49 23 Лип 2019

Зеленський переконаний, що вбивць Шеремета буде знайдено

Правоохоронці знайдуть убивць журналіста Павла Шеремета. Переконання у цьому висловив президент України Володимир Зеленский після заслуховування закритої частини доповіді голови Нацполіції Сергія Князєва.

"Хочу вас всіх запевнити, що я думаю – із того, що я побачив, – не можу сказати, у який термін… Я думаю, у нас буде з вами результат. І дійсно ми знайдемо, і дійсно поліція, і до них долучаться і прокуратура, і Служба безпеки – і допоможуть закінчити цю справу. І людей, які вчинили вбивство, буде знайдено. Поки що це все, що я можу сказати", – запевнив Зеленський.

Він закликав не тиснути на працівників кримінального розшуку. Президент сказав, що розуміє, чому правоохоронці не можуть оголосити результати розслідування.

Зауважимо, під час відкритої частини доповіді про хід розслідування убивства Павла Шеремета очільник Нацполіції Сергій Князєв розповів, що було багато зроблено, але визнав – злочин ще не розкрито.

Потім Князєв без камер розповів голові держави секретну інформацію, отриману в ході досудового розслідування. Вислухавши, голова держави знову вийшов до журналістів.

Раніше Князєв повідомив, що Шеремет загинув за день, коли мав підписати документи про створення благодійного фонду з дотримання прав людини в Україні та ЗМІ.

"Слідством висунута наступна версія злочину – професійна діяльність Шеремета в Україні, а також за кордоном. Дестабілізація соціально-політичної ситуації в Україні, побутові та міжособистісні конфліктні ситуації. Помилка в об'єкті злочину, з огляду на те, що  автомобіль належить та використовувався співмешканкою загиблого", – сказав глава Нацполіції.

"Окремо перевіряється причетність до вчинення вбивства екстремістськи налаштованих груп осіб, які намагаються чи намагались досягнути своїх цілей – зміна влади, повалення конституційного ладу тощо злочинним шляхом", – заявив Князєв.

Також він не виключив причетність до вбивства Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: