fbpx
Сьогодні
Фото 21:13 23 Лип 2019

#Шукай: у Києві з'явилася міні-скульптура шахів

Фото facebook.com/shukay.kyiv

У Києві з'явилася дев'ятнадцята міні-скульптурка проекту «Шукай». Присвятили її любителям шахів і встановили в місці, де шанувальників цієї гри найбільше – в парку Шевченка.

Про це повідомляється на сторінці проекту.

у Києві з'явилася міні-скульптура шахів

шукай шахи

У парку Шевченка вже багато років є місце, де щодня збираються шахісти. У будь-який час року літні люди грають тут, а іноді навіть проводять турніри. Згідно історії, ця інтелектуальна гра стала популярною ще в 60-і роки. Спочатку гравці збиралися біля Золотих воріт, проте шахи набирали все більших обертів, а тому було вирішено переміститися на більш простору місцевість. Локацією для ігор став парк Шевченка. З тих пір кожен вечір на шаховому майданчику можна побачити десятки шанувальників інтелектуальної розваги.

у Києві з'явилася міні-скульптура шахів

Прикмета: потреш мене і зробиш хід конем.

Де шукати: парк Шевченка, вхід той, що ближче до вулиці Льва Толстого на перетині із Володимирською. Там, де грають у шахи.

Нагадаємо, у межах проекту "Шукай!" в 2018 році столиця отримала 12 міні-пам'ятників, пов'язаних з історією міста: "Котлета по-київськи", "Київський каштан", "Київський торт", "Київське сухе варення", "Київський екіпаж", "Київський трамвай", "Київська плінфа", "Київський фонтан", "Київський слон", "Київський грамофон", "Київська пектораль" та "Київський Самсон".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: