fbpx
Сьогодні
14:47 23 Лип 2019

Шеремет загинув за день, коли мав підписати документи про створення благодійного фонду, - Князєв

У 2016 році журналіст Павло Шеремет планував організувати в Україні благодійний фонд з дотримання прав людини в Україні та ЗМІ.

Про це заявив глава Національної поліції Сергій Князєв, виступаючи зі звітом з розслідування вбивства Шеремета в Офісі президента, передає thebabel.com.ua.

За його словами, українські правоохоронці надіслали клопотання про надання міжнародної правової допомоги до 15 країн. «Тривають процесуальні дії по встановленню мети в'їзду, супроводження, зустрічей, фінансових активів, діяльності, можливих конфліктів Павла Шеремета за кордоном», — розповів Князєв.

Він додав, що від «компетентних органів 9 країн — Бельгії, Швеції, Білорусі, Нідерландів, Молдови, Латвії, Литви, Киргизії і Туреччини — вже отримані матеріали виконаних клопотань.

«У матеріалах з Литовської республіки говориться, що в листопаді 2015 року у Вільнюсі був створений благодійний фонд «Солідарні медіа», директором якого був Шеремет. Допитані жителі Вільнюса дали свідчення, що Шеремет мав намір зареєструвати Фонд сприяння дотриманню прав людини в Україні та ЗМІ. Фінансові документи він планував підписати 21 липня 2016 року але за день до цього загинув», — додав глава Нацполіції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: