fbpx
Сьогодні
10:47 23 Лип 2019

Мінрегіон оновить норми щодо проектування ресторанів і кафе на заміну радянським

Мінрегіон оновить державні будівельні норми щодо проектування підприємств харчування, зокрема, у нових нормах пропонують ввести сучасну класифікацію таких об'єктів на заміну старій радянській.

Про це повідомив заступник міністра регіонального, розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

За його словами, в Україні дуже застаріла класифікація закладів харчування, яка діє ще з радянських часів.

Заступник міністра підкреслює, що це може призвести до порушень в облаштуванні приміщень, проведенні комунікацій та дотриманні санітарних вимог.

"У чинних нормах ДБН щодо закладів харчування містяться лише такі їх різновиди: ресторани-бари, кафе, кав'ярні, кафе-бари, кафе-пекарні, кафетерії, закусочні (шинки, пельменні, вареничні, піцерії, котлетні, млинцеві і т.д.), бари, нічні клуби, пивні зали, їдальні, буфети тощо.

Але зовсім не визначені такі сучасні заклади як фаст-фуд, вулична їжа (стрітфуд), фудкорти, лаундж-бари, бургерні, кондитерські, паби, суші-, детокс-, спорт- та smoky-бари та інші", – заявив він.

Також у діючих нормах не врегульоване питання можливої зміни/ перекваліфікації одного різновиду закладу в інший.

"Ми зараз активно працюємо над оновленням норм спільною командою – з експертами і фахівцями будівництва, а також і самими рестораторами та громадськістю", – додав Парцхаладзе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: