fbpx
Сьогодні
12:51 23 Лип 2019

Беленюка позбавлять державного фінансування через обрання до Ради

Український борець Жан Беленюк, через обрання народним депутатом, буде вимушений виступати на змаганнях за власні кошти

Про це повідомляє Трибуна.

До Верховної Ради за списками "Слуги народу" проходять борець греко-римського стилю Жан Беленюк і легкоатлетка Ольга Саладуха. Оскільки, народні депутати не можуть займатися іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю Беленюк та Саладуха не зможуть надалі отримувати зарплату від Міністерства молоді і спорту та їздити на змагання і навчально-тренувальні збори за рахунок держави.

"З отриманням депутатського мандата Беленюк і Саладуха зможуть тільки за свій рахунок готуватися до змагань і приймати в них участь. До цього моменту їм доведеться офіційно відмовитися від фінансової підтримки Міністерства молоді та спорту, яке зазвичай покриває витрати на переліт, проживання та харчування спортсменів для участі в міжнародних турнірах", – сказав радник голови Міністерства молоді та спорту Павло Булгак.

Жан Беленюк планує піти з великого спорту після Олімпійських ігор 2020 року в Токіо. Для 36-річної Ольги Саладухи Олімпіада в Токіо, ймовірно, також стане останньою у кар'єрі.

Нагадаємо, 3 липня чемпіон Європейських ігор з греко-римської боротьби Жан Беленюк заявив, що до списку "Слуги народу" його особисто покликав президент України Володимир Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: