fbpx
Сьогодні
13:44 22 Лип 2019

На Донеччині обрали кандидата, якого СБУ підозрює у підтримці сепаратизму

В окрузі №49 Донецької області на виборах перемагає кандидат від "Опозиційної платформи — За життя" Валерій Гнатенко, якого СБУ підозрює в організації сепаратистського референдуму 11 травня 2014 року.

Згідно даних ЦВК, Гнатенко набрав 37,91% підтримки, на 3,42% обігнавши Бориса Колеснікова від "Опозиційного блоку".

Варто пам'ятати, що в 2015 році Служба безпеки України відкрила чотири кримінальні провадження проти мера Дружківки Донецької області Валерія Гнатенка, а також двох депутатів Краматорської міської ради за підозрою в організації сепаратистського референдуму 11 травня 2014 року.

За даними "Антикора", Гнатенка називають "царем" Дружківки, "борцем із бандерівським свавіллям", який організував навесні 2014-го підняття прапора РФ. За час мерства його матеріальне становище неухильно росло.

"Під час першої "ходки" на посаду міського голови Гнатенко побудував маєток на "віджатій" у лікарні території, під час другої — почав нове будівництво, яке закінчив в період війни. Влаштувався в парку Молодий на 70 сотках, де підконтрольна меру міськрада виділила мамі Валерія Гнатенка декілька суміжних ділянок. Офіційно — для випасу худоби. Фактично — для майбутнього палацу. Третій котедж мер побудував на березі Сіверського дінця, в курортному селі Щурове", — йдеться в повідомленні.

Раніше Медведчук прокоментував можливість коаліції.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: