fbpx
Сьогодні
19:01 20 Лип 2019

СБУ проводить обшуки на "АрселорМіттал" у Кривому Розі

У суботу, 20 липня, Служба безпеки України проводить обшуки на Криворізькому гірничо-металургійному комбінаті ПАТ ArcelorMittal Кривий Ріг. Комбінат належить найбільшому іноземному інвестору

«…Сьогодні, у вихідний день, напередодні професійного свята всіх металургів і гірників, в АрселорМіттал Кривий Ріг проходить обшук слідчого відділу управління Служби безпеки України в Дніпропетровській області», — повідомили в ПАТ у коментарі Інтерфакс-Україна.

Своєю чергою, в.о. гендиректора ArcelorMittal Кривий Ріг Олександр Іванов навів деталі того, що відбувається: «представники Служби безпеки України прийшли з обшуком на сучасний, щойно побудований об'єкт — третю машину безперервного лиття заготовок. У нас вилучили копії всіх документів на це обладнання і почали перевірку з контролю іонізаційного випромінювання. Ми підтвердили нашу готовність до нової, комплексної перевірки з екології і вже взяли участь в обговоренні плану подальших дій щодо поліпшення стану навколишнього середовища з представниками офісу президента».

В.о. гендиректора запевнив також у готовності до співпраці в законодавчому полі і заявив, що компанія працює «відкрито і прозоро».

Крім того, він закликав посольства країн Великої сімки, Європейської бізнес асоціації, Американської торговельної палати, Укрметалургпром, Федерацію металургів України та інші організації звернути увагу на ситуацію, що склалася, і «допомогти забезпечити конструктивну співпрацю міжнародного бізнесу та влади».

Раніше повідомлялося, що СБУ відкрила справу проти "АрселорМіттал" за статтею "Екоцид".

Нагадаємо, Зеленський звинуватив АрселорМіттал у зростанні онкозахворювань у рідному місті.

Також Зеленський запропонував перенести Мінекології в Кривий Ріг.

Дивіться фільм "Рубрики" Кривий Ріг: місто в заводському диму і люди, яким набридло задихатися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: