fbpx
Сьогодні
10:09 20 Лип 2019

Медведчук не є ефективним комунікатором між президентами України і Росії, – Зеркаль

Віктор Медведчук / Фото: ЕРА

Заступниця міністра закордонних справ України з питань євроінтеграції Олена Зеркаль заявила, що Віктор Медведчук не є ефективним комунікатором між президентами України і Росії.

"На мій погляд, Медведчук завжди переслідує лише один інтерес — свій. Наскільки це продовжує влаштовувати того ж Володимира Володимировича — не знаю. Мені здається, що вже можна було зрозуміти, що Медведчук не дуже ефективний", — сказала заступниця глави українського МЗС в інтерв'ю DT.UA.

Зеркаль також наголосила, що Медведчук не є нейтральним посередником, оскільки він представляє інтерес іншої держави в Україні. "З тією ідеологічною платформою, з якої він заходить у парламент, Медведчук вже не може бути комунікатором. Він є чистим продовженням російської політики в рамках українського публічного порядку. Медведчук не є нейтральним посередником: він представляє інтерес іншої держави в Україні. Отже, повинен бути інший комунікатор між Зеленським і Путіним", — вважає вона.

Зеркаль не назвала канал, через який відбувається комунікація Зеленського з Путіним. "Це закритий від всіх інших", — зауважила вона. За словами Зеркаль, в комунікаторах між Зеленським і Путіним немає дефіциту. Вона зазначила, що дуже багато людей з найближчого оточення Зеленського, старих кадрів і бізнесу заявляють, що вони можуть бути каналами зв'язку.

"Питання в тому, наскільки ці канали є прямими, ефективними і надійними. Якщо є поєднання цих трьох чинників — то звичайно, можна комунікувати. Комунікація завжди важлива. Але завжди є питання: який інтерес переслідує комунікатор?", — заявила Зеркаль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: