fbpx
Сьогодні
12:48 19 Лип 2019

Зеленський оглянув модульні житлові будинки для військових на Донбасі

Фото: штаб ООС

Президент Володимир Зеленський заявив, що до кінця року українські військові у районі проведення Операції об'єднаних сил отримають модульні житлові будинки з усіма необхідними умовами для комфортного проживання.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента України.

Міністр оборони України, генерал армії Степан Полторак та начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних сил України, генерал-лейтенант Руслан Хомчак продемонстрували Главі держави дослідні зразки трьох модулів для проживання чотирьох та шести осіб. У модулях є санітарні вузли, ліжка, шафи та необхідні умови для розміщення військових.

Володимир Зеленський наголосив, що пріоритетне завдання для України – зупинити вогонь і закінчити війну. Але такі мобільні споруди знадобляться і в мирний час, наприклад, для проведення навчань. Що ж до термінів реалізації програми, то, за словами Президента, вона має бути виконана до кінця поточного року.

Як зазначив Міністр оборони, модулі для проживання оснащуватимуться з урахуванням потреб і на першій, і на другій лініях оборони. Над їхньою розробкою працювали військовослужбовці, котрі були в зоні проведення АТО та ООС.

За словами учасників зустрічі, наступного понеділка будуть оголошені торги на виробництво таких модулів. Президент наголосив на важливості участі у проекті вітчизняних виробників. "Спочатку велися розмови із західними партнерами, але ми повинні підтримувати саме вітчизняного виробника. Тому наші підприємства отримають це замовлення", – сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що сьогодні в зоні ООС один український воїн загинув, ще двоє були поранені.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: