fbpx
Сьогодні
23:14 19 Лип 2019

В Офісі президента ініціюють закон, що визначає покарання за співпрацю з членами "ЛДНР"

Команда президента України Володимира Зеленського має намір ініціювати закон, що визначає покарання за співпрацю з членами «ЛДНР» або російською владою в анексованому Криму.

Про це повідомив радник команди президента з політичних питань Микита Потураєв, передає DonPress.

За його словами, відразу після дострокових парламентських виборів команда президента розробить і подасть на розгляд нового парламенту законопроект «Про співпрацю з окупаційними адміністраціями на територіях Донецької, Луганської області та в автономній республіці Крим».

У майбутньому законі планується передбачити покарання, в залежності від того, як саме людина співпрацювала з владою окупованого Криму або членами «ЛДНР» на Донбасі.

Потураєв вважає, що мирні жителі ОРДЛО, члени «ЛДНР» і посадові особи повинні чітко розуміти, що їх чекає на підконтрольній Україні території.

Він уточнив: «Від нас чекають на всіх окупованих територіях чітких сигналів як від держави, яка міра відповідальності очікує людей на цих територіях. Адже ті, хто прямо працювали з окупаційними адміністраціями, ті, хто співпрацювали з цими адміністраціями свідомо чи вимушено, і люди, які просто живуть на цих територіях і ні в чому не винні, повинні розуміти чітко, що їх чекає тут».

Також, він підкреслив, що влада вже отримує «сигнали» від людей з непідконтрольних Україні територій, які нібито, готові повернутися на підконтрольну Україні територію. щоб тут відбути покарання за співпрацю з «ЛДНР».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: