fbpx
Сьогодні
12:30 19 Лип 2019

НАБУ завітало із обшуками до компаній Порошенка та офіса інвестгрупи ICU

Детективи Національного антикорупційного бюро прийшли з обшуками у приміщеннях компанії "Богдан Моторс", та спортивному клубі "5 елемент", який належить колишньому президенту Петру Порошенку.  Також в інвестгрупі ICU повідомили, що в їхньому офісі проводиться обшук співробітниками НАБУ.

Про обшуки повідомляють у бюро.

Обшуки проводить у межах розслідування розтрати державного майна в особливо великих розмірах службовими особами Міноборони України та Генштабу Збройних сил України, які, за даними слідства, у 2015-2018 роках незаконно внесли до державного оборонного замовлення спеціальний автомобільний транспорт та здійснили його закупівлю за завищеними цінами.

"Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з квітня 2018 року. Наразі це вся інформація, яку ми можемо повідомити з огляду на необхідність збереження таємниці слідства", – зазначають у ДБР.

Натомість, як повідомляє НВ, обшуки проводять також в інвестгрупі ICU, яка багато років виступала фінансовим консультантом Порошенка.

"ICU заявляє про активізацію політичного тиску на групу. Не дивлячись на те, що раніше ICU повністю задовольнила всі запити НАБУ на надання інформації в рамках кримінального провадження стосовно посадових осіб НКРЕКУ за фактом можливого порушення, № 52 017 000 000 000 208 від 24.03.2017, в даний час в офісі ICU проходить обшук", – сказали в компанії.

Також у ICU підкреслили, що компанія "зробила повне сприяння правоохоронцям, в черговий раз надавши всі витребувані документи. Претензій з боку правоохоронних органів щодо даних угод в компанію не надходило".

У компанії додали, що група працює в штатному режимі, а поточний обшук розцінює не інакше як спробу чинити на неї тиск, яке має явний політичний контекст.

Раніше у ДБР заявили,що викличуть Порошенка на допит після 21 липня.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: