fbpx
Сьогодні
14:24 19 Лип 2019

"Мотор Січ" фінансувала бойовиків на Донбасі

Співробітники Служби безпеки України оприлюднили заяву, за якою діяльні групи компаній "Мотор Січ" протягом двох років фінансувала діяльність терористичної організації "ДНР".

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби у межах досудового розслідування встановили, що посадовці відокремленого підрозділу групи – "Сніжнянський машинобудівний завод", який розташований на тимчасово окупованій території Донецької області, при здійсненні господарської діяльності розробили та реалізували механізм проведення безтоварних операцій із суб'єктами підприємницької діяльності, розташованими на території України, РФ та так званої "Донецької народної республіки".

"У результаті оборудки до "Центрального Республиканского банка ДНР" надходили платежі "Сніжнянського машинобудівного заводу" у вигляді сплати непередбачених чинним українським законодавством, так званих "податків та інших обов'язкових платежів", – йдеться у повідомленні.

Згідно підрахунків СБУ, завод сплатив понад 32 млн російських рублів.

Заводом також здійснювалась передача на безоплатній основі товарно-матеріальних цінностей для потреб так званих "Міністерства доходів та зборів Донецької народної республіки", через яке безпосередньо фінансувались незаконні збройні формування бойовиків.

"Слідчі Служби безпеки України оголосили підозру директору та начальнику фінансового відділу "Сніжнянський машинобудівний завод" у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України", – підсумовують у СБУ.

Раніше СБУ заявила, що підозрює родину Мангера у тому, немов вона фінансує підозрюваного у нападі на Гандзюк Левіна.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: