fbpx
Сьогодні
Відео 23:12 18 Лип 2019

Вийшов новий трейлер стрічки "Заборонений" про Стуса

18 липня вийшов новий офіційний трейлер біографічного фільма про українського поета Василя Стуса — "Заборонений"

Про це написали на сторінці Держкіно України у Facebook.

Картина розповідає про останні роки життя Василя Стуса, про його боротьбу з системою та про спроби опублікувати свою останню збірку віршів, яку він намагався передати з тюрми на волю.

"Стрічка про Василя Стуса, одного із найактивніших представників дисидентського руху в Україні, вийде на широкі екрани до Дня пам'яті поета. Сподіваюся, до готового фільму буде прикута така ж особлива увага, як і під час його виробництва", – зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко у дописі.

Режисер — Роман Бровко, автори сценарію Артемій Кірсанов та Сергій Дзюба. Головні ролі у стрічці виконують Дмитро Ярошенко, Олег Масленніков, Євгенія Гладій, Віталій Салій.

Фільм було створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Картина зі слоганом "Усі, хто проти терору, встаньте!" вийде в прокат на широкі екрани 5 вересня, у річницю загибелі поета.

За сюжетом, події відбуваються у 1965 році. Молодий поет Василь Стус не може миритися з безправним становищем українців у Радянському Союзі та кидає виклик тоталітарній системі. Він говорить про те, про що мовчать мільйони. Незважаючи на постійний тиск і погрози, Стус не припиняє боротьбу навіть у засланні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: