fbpx
Сьогодні
11:52 18 Лип 2019

СБУ викрили спробу спецслужб Росії вплинути на вибори в Україні

Співробітники СБ України під час виконання завдань із контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки викрили чергові спроби спецслужб країни-агресора дестабілізувати внутрішню ситуації в Україні та вплинути на хід та підготовку до позачергових парламентських виборів.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

СБУ викрили мешканку Дніпра, яка займалася дескредитацією України в соцмережах, що заборонені на території нашої держави.

"Правоохоронці задокументували, що за матеріальну вигоду жінка публікувала та розміщувала на ресурсах статті, які виправдовували збройну агресію РФ проти України та політику Кремля на міжнародній арені, незаконну анексію Кримського півострова, популяризували терористичні організації "Д/ЛНР". Публікації зловмисниця одержувала у тому числі з російських пропагандистських ресурсів та сайтів бойовиків квазіреспублік", – йдеться в повідомленні.

Після оголошення позачергових парламентських виборів адміністратор отримала із Ростова-на-Дону чергове завдання: створити в українському сегменті інтернет-мережі сайти з фейковою інформацією про політичні партії та кандидатів в нардепи. "Ці деструктивні матеріали були спрямовані на дестабілізацію внутрішньої ситуації в Україні та зростання соціального напруження", – стверджують в СБУ.

"У межах кримінального провадження відкритого за ч. 2 ст. 109 Кримінального Кодексу України проведено обшук за місцем проживання зловмисниці. Під час слідчих дій вилучено комп'ютерну техніку та засоби зв'язку, які містять докази її протиправної діяльності. Наразі слідчими СБУ продовжується досудове розслідування для встановлення всіх обставин справи", – підсумовують у СБУ та закликають громадян критично аналізувати інформацію.

Учора СБУ повідомила, що затримала водія тягача, що віз "БУК", який збив МН 17.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: