fbpx
Сьогодні
16:06 17 Лип 2019

Бігати і збирати сміття: на Донеччині практикують новий тренд "плогінг"

Фото Артема Гетьмана

Збір сміття під час пробіжки (або ж плогінг) стає популярним трендом у багатьох країнах. Цими вихідними до ініціативи долучилися жителі Краматорська, які не лише насолодилися вранішньою пробіжкою, а й зібрали понад 1,5 кубічних метрів сміття в міському парку "Ювілейний".

плогінг краматорськ

Фото Артема Гетьмана

Всього в акції взяли участь близько тридцяти осіб, які змогли зібрати тридцять мішків сміття. Учасники пробіглися по парку і зібрали сміття навіть у найвіддаленіших його місцях.

Організували акцію представництво ПРООН в Україні спільно з Краматорським біговим клубом.

плогінг краматорськ

Фото Kramatorsk Running Club

Подібна акція в Краматорську проводиться вперше, проте судячи з зацікавленості учасників, вона цілком може стати традиційною.

Цієї суботи, 20 липня, плогінг відбудеться у Маріуполі, активісти прибиратимуть Міський сад і узбережжя.

Ініціатива реалізується за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру та фінансування Швеції.

плогінг краматорськ

Фото Артема Гетьмана

Довідка.

Плогінг – новий рух серед еко-активістів та фізично активних людей. Концепт доволі простий – замість пробіжки засміченими вулицями, бігуни беруть із собою пакет та під час заняття прибирають узбіччя. Сам термін "плогінг" складається зі шведського plocka upp, тобто підбирати, та англійського jogging – біг підтюпцем.

За даними фітнес додатку Lifesum, що допомагає відстежувати спалені калорії, таке заняття набагато ефективніше, ніж простий біг. Оскільки плогінг вимагає активних рухів руками (для збору сміття та триманні пакету) за півгодини людина може спалити у середньому 288 калорій. До порівняння, за той же час пробіжка допоможе позбутись 235 калорій.

Плогінг шириться соціальними мережами: зокрема, у Instagram за хештегом #plogging можна побачити понад 4 тисячі дописів. А у Facebook користувачі створюють групи, де діляться порадами та обмінюються досвідом нового руху.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: