fbpx
Сьогодні
11:48 16 Лип 2019

У поліції розповіли, скільки їх працівників будуть слідкувати за ходом виборів на дільницях

До охорони публічного порядку під час позачергових виборів до Верховної Ради залучать майже 74 тисячі поліцейських.Ще понад 10 тисяч працівників поліції охоронятимуть порядок на вулицях міст і сіл України.

Про це сьогодні, 16 липня, повідомив заступник Голови Національної поліції Олександр Фацевич під час відеоселекторної наради під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового, про що сповіщає прес-служба Нацполіції.

Олександр Фацевич зазначив, що до забезпечення правопорядку та безпеки у зв'язку з проведенням позачергових виборів народних депутатів України буде залучено понад 131 тисячу правоохоронців, з яких майже 74 тисячі – це працівники поліції. 47 тисяч поліцейських охоронятимуть виборчі дільниці, ще понад 10 тисяч – патрулюватимуть території населених пунктів.

"На цей період створено достатню кількість слідчо-оперативних та вибухотехнічних груп, передбачено необхідні резерви", – зазначають у поліції.

Для неухильного дотримання поліцейськими положень виборчого законодавства розроблені спеціальні пам'ятки. В них є алгоритми дій правоохоронців у ситуаціях, що можуть виникнути на виборчих дільницях або дорогою до них. Також ці ситуації відпрацьовувалися представниками різних правоохоронних органів у рамках нещодавно проведених тактико-спеціальних навчань.

На завершення заступник глави Нацполіції наголосив на необхідності професійних дій правоохоронців, а також на дотриманні принципу аполітичності.

"Аполітичність та професійність – основні базиси роботи поліції під час прийдешніх виборів. Президентська компанія підтвердила спроможність якісно та неупереджено забезпечувати правопорядок під час народного волевиявлення", – наголосив Олександр Фацевич.

Раніше у Нацполіції заявили, що створить мобільні групи для комунікації з учасниками виборчого процесу.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: