fbpx
Сьогодні
09:39 16 Лип 2019

Люстрація гідності та реставрація ницості, - В'ятрович про політичну ситуацію в Україні

За словами пана В'ятровича, Росія розуміє, що українське законодавство про декомунізацію, люстрацію, про захист державної мови створює таку Україну, яку Кремль ніколи не зможе проковтнути.

Про це під час телемарафону "Стоп реванш" телеканалів Еспресо, Прямого та 5 каналу заявив директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

"Ми стали свідками того, що можна назвати люстрацією гідності та реставрацією ницості. Ці два місяці це справді системний наступ на здобутки того, що ми зробили за останні 5 років. Це не можна назвати внутрішнім реваншем, тому що насправді це російський реванш. Він має два сценарії: один внутрішньоукраїнський, а другий зовнішньополітичний. Вони йдуть в унісон. В Україні знаходяться так політичні сили, які є виконавцями російського сценарію", – заявив В'ятрович.

За його словами, Росія прекрасно розуміє, що українське законодавство про декомунізацію, люстрацію, про захист державної мови створює таку Україну, яку Кремль ніколи не зможе проковтнути. Через це ми є свідками наступу за здобутки останніх 5 років.

В'ятрович пояснив, що ці спроби стали можливими, тому що з боку нової влади ми або нічого не чуємо щодо такого наступу, або від оточення Зеленського чуємо про регіональні мови, про повернення до закону Ківалова-Колесніченка, про критику політики декомунізації.

Раніше В'ятрович поскаржився на Кернеса в ГПУ.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: