fbpx
Сьогодні
19:38 16 Лип 2019

Громадськи радники обговорили тренди в громадах

15 липня у Києві пройшла відкрита дискусія «Тренди в громадах: досвід громадських радників».

Під час дискусії громадські радники обмінялись напрацюваннями, висловили бачення розвитку свого досвіду, презентували ініціативи щодо актуальних потреб у громадах, а саме – висвітили підходи про залучення молоді до прийняття рішень, щодо уникнення конфліктів і розвиток громадянської освіти в школах. Також зупинились на справах співвласників багатоквартирних будинків, актуалізували питання правопросвітницва та безпеки в громадах.

Враховуючи, що увага до громадських радників все збільшується, учасниками дискусії також стали Микола Сіома, директор Всеукраїнської благодійної організації «Українська фундація правової допомоги», Валентина Мудрік, радник з питань роботи з громадянським суспільством Програми USAID, які зосередились на викликах, ініціативах і запитах спільноти.

громадські радники

Представник Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов розповів про залучення громадських радників на рівні ініціатив у рамках співпраці з ними.

Виконавчий директор Громадської спілки «Мережа правового розвитку» Євген Полтенко зупинився на шляхах взаємодії спілки для підвищення правоспроможності громад, в яких діють громадські радники. Акцентуючи увагу на потребах населення, він застеріг від розвитку споживчого настрою в громадах, щоб громадський радник не сам діяв, а разом з людьми, бо, що разом зробимо в межах закону – станемо сильніше та «профільтруємо» відносини з владою.

Координаторка програми «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження» Ольга Гальченко наголосила на вдосконаленні отриманих знань з питань, що виникають у громадах, щоб налагоджувати правові зв'язки між владою і громадою. Все це задля того, щоб своєчасно надати людині першу правову допомогу і перенаправити туди, де вона може отримати повноцінну юридичну допомогу.

громадські радники

Громадські радники намагаються збиратися разом і осмислювати ідеї для втілення їх життя громад, пам'ятаючи про влучний вислів Дж. Максвелла про те, що зібратися разом – це початок, триматися разом – це прогрес, трудитися разом – це успіх. Адже для прогресу і успіху, громадським радникам ще не мало треба трендів підтримувати і розвивати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: