fbpx
Сьогодні
19:51 16 Лип 2019

Екоактивісти закликали уряд відмовитися від добудови Хмельницької АЕС

Екоактивісти закликали уряд відмовитися від будівництва блоків №3 та №4 на Хмельницькій АЕС.

Про це йдеться у заяві ГО "Екодія".

"Із дня на день уряд може схвалити проект Закону України про будівництво блоків №3 та №4 на Хмельницькій АЕС. Це стане ще одним кроком від енергонезалежності до посилення російського впливу на українську енергетику. Урядовий комітет вже схвалив цей проект у червні 2019, попри незакінчену процедуру оцінки впливу на довкілля (ОВД), незавершені консультації із європейськими країнами та той факт, що будівництво планується на основі російської реакторної технології. Наступний крок – схвалення проекту Закону на засіданні Кабміну. Якщо уряд схвалить цей проект зараз, Україна порушить міжнародні зобов'язання у сфері захисту довкілля. Це схвалення також дає "зелене світло" посиленню впливу РФ та підконтрольних їй компаній на енергетичну безпеку нашої держави", – йдеться у повідомленні.

Екоактивісти також нагадали, що у техніко-економічному обґрунтуванні проекту постачальником реакторів є чеська компанія «SKODA JS a.s.», що з 2005 року належить російському холдингу «Объединенные машиностроительные заводы» (ОМЗ).

"Ми закликаємо Володимира Гройсмана, Остапа Семерака та весь Кабінет Міністрів України відстоювати інтереси України, дотримуватися міжнародних домовленостей, зменшити російський вплив в енергетиці – відмовитися від небезпечного проекту добудови Хмельницької АЕС", – закликають в Екодії.

☢ Із дня на день уряд може схвалити проект Закону України про будівництво блоків №3 та №4 на Хмельницькій АЕС. Це стане…

Posted by Екодія on Tuesday, July 16, 2019

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: