fbpx
Сьогодні
Опитування 11:53 14 Лип 2019

Українці назвали найважливішу реформу

На думку українців, першочергово в країні треба провести антикорупційну, медичну, пенсійну реформи, а також реформи органів правопорядку та люстрацію чиновників.

Про це свідчать дані дослідження Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

Зазначається, що за антикорупційну реформу виступають 63% опитаних громадян, охорони здоров'я – 57%, пенсійну реформу та реформу системи соціального захисту – 52%, реформу органів правопорядку – судів, прокуратури, поліції – 37%,  люстрацію чиновників  – 33%.

За даними соціологів, ці п'ять реформ визнані першочерговими в усіх регіонах України, проте є певні відмінності у визнанні першочерговості реформ виборцями різних політичних сил.

Зокрема, виборці "Слуги народу", "Європейської солідарності" і "Голосу" вважають, що в першу чергу в Україні слід проводити саме антикорупційну реформу (69%, 69% і 76% відповідно) у "Батьківщині" пріоритет віддають пенсійній реформі та реформі системи соцзахисту (63%), а виборці "Опозиційної платформи – За життя" – реформі охорони здоров'я (66,5%).

Загальнонаціональне опитування було проведене з 13 по 20 червня 2019 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.  Опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: