fbpx
Сьогодні
10:12 14 Лип 2019

У Чорнобильській зоні обіцяють подбати про "безпечний туризм"

Державне агентство з управління Зоною відчуження займатиметься роботою з відвідувачами для забезпечення безпеки візитів

"Питання, яким буде опікуватися агентство після указу, це буде робота з відвідувачами. Кількість охочих відвідати Зону відчуження та подивитися, які зміни відбуваються на нашій території, росте з року в рік. Ми вважаємо своїм обов'язком показати, якою є ціна людської помилки, але як природа може самовідновлюватися", – повідомив голова державного агентства з управління Зоною відчуження Віталій Петрук під час відкриття нового саркофагу над 4 реактором.

Він наголосив, що ДАЗВ і надалі дбатиме про безпечне перебування туристів у Зоні відчуження та дотримання усіх правил радіаційної безпеки.

"Ця територія буде розвиватися. Її 85% – Чорнобильський радіаційно-екологічний заповідник. Де-факто, людська діяльність сягає тут лише 3% території. Решта території, що не входить до заповідника, законодавчою ініціативою, яка вже є у ВР, буде територією спеціального промислового використання, де буде вдосконалюватися інфраструктура поводження з радіоактивними відходами", – додав Петрук.

Петрук сказав, що більша частина Чорнобиля – це територія промислового використання.

Тож, "ключове завдання — введення нового безпечного конфайнменту в експлуатацію, виконання міжнародних зобов'язань по демонтажу нестабільних конструкцій, введення в експлуатацію СВЯП-2, а також будівництво сховища для проміжного зберігання осклованих високоактивних радіоактивних відходів".

Раніше повідомлялося, що у Києві створили туристичний маршрут місцями зйомок серіалу "Чорнобиль"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: