fbpx
Сьогодні
Фото 09:08 14 Лип 2019

У Маріуполі на узбережжі моря встановлять 15 гігантських арт-об'єктів

У Маріуполі на узбережжі Азовського моря встановлюють барвисті тетраподи із зображенням природи України. Ініціатором проекту стали творчі люди міста і Слобожанщини.

У рамках арт-проекту «Квітуче Приазов'я» художниками розпишуть 15 конструкцій, які давно стали символами оборони міста. Про це розповіла дизайнер і художник Марина Черепченко, повідомляє Східний варіант.

За її ініціаторів проекту, ідеї для натхнення майстра живопису черпають з квітучих рослин, які збирають в букети. Потім квіти стилізують під ручну народний розпис, створюється орнамент, який і наноситься на тетрапод.

тетраподи Маріуполь

тетраподи Маріуполь

«На території центру сімейного відпочинку «Акварель» знаходиться 15 тетраподів, які залишилися після арт-проекту 2013 року «Твоя стихія», присвяченому 235-річчю Маріуполя. Зараз ми їх реставруємо, оскільки акварель трохи обсипалася і зблякла. Ми малюємо квіти і природу Приазов'я, милуємося цій особливій ніжною красою. Для реалізації арт-проекту запрошені художники з Слобожанщини – заслужені майстри народної творчості України Тамара і Олександр Вакуленко з учнями. Беруть участь і маріупольці», – зазначила Марина Черепченко.

В даний час майстри розписали три хвилеріза, завершуються роботи ще по трьом з п'ятнадцяти. Частина з них вже встановлюють спецтехнікою.

тетраподи Маріуполь

тетраподи Маріуполь

«Тут готуються нові фотозоні поблизу моря, спеціально вирощені соняшники як символ нашого сонячного краю. Тетраподи будуть знаходитися в центрі «Акварель», що навпроти яхт-клубу «Азовсталь», – додала Марина Черепченко.

Повністю проект планують закінчити до вересневих свят у місті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: