fbpx
Сьогодні
20:53 14 Лип 2019

Разумков дав оцінку неоднозначним заявами Коломойського

Фото Reuters

Якби на український Донбас не прийшли «допомагати» росіяни – війни б не було. Незважаючи на те, що на боці бойовиків воюють громадяни України, – це не громадянський конфлікт.

Така особиста позиція глави «Слуги народу» Дмитра Разумкова і очолюваної ним політсили, про це він розповів в інтерв'ю, передає Хроніка.інфо.

Так Разумков прокоментував скандальні заяви Ігоря Коломойського про «громадянський конфлікт» на Донбасі

Разумков зазначив, що «концепція Коломойського» теж правдива, оскільки деякі українці дійсно стали на бік агресора.

"Якщо говорити про те, чому війна почалася, то явно не через мову. Якби туди не прийшли (росіяни  – ред.), не "допомагали", нічого б не сталося. Мова стала приводом «захищати» російськомовне населення спочатку в Криму, потім на Донбасі, – сказав він.

При цьому глава «Слуги народу» зазначив, що це їм «дозволила Рада, коли вирішила на цьому попіаритися, коли окремі політичні сили вирішили підняти собі рейтинг».

«Але якби не було цього, я думаю, придумали б інше, знайшли б ще якісь приводи для того, щоб прийти когось захищати», – додав Разумков.

У той же час він підтвердив, що Росія є агресором. Відносно окупованого Криму, то Разумков зазначив – потрібно робити все для його якнайшвидшого повернення.

Однак, на його думку, «швидко це, на жаль, не відбудеться».

Нагадаємо, що Коломойський назвав конфлікт на Донбасі "громадянським".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: