fbpx
Сьогодні
Фото 16:10 14 Лип 2019

У Парижі масштабним військовим парадом відзначили День взяття Бастилії

Фото Reuters

Понад чотири тисячі військових взяли участь у неділю, 14 липня, в параді на Єлисейських полях у Парижі з нагоди святкування національного свята Франції – Дня взяття Бастилії.

Над центром Парижа також пролетіли військові літаки. Парад пройшов під знаком ініціативи президента Франції Еммануеля Макрона з посилення оборонної співпраці в Європі, передає DW.

День Бастилії Париж

Фото Reuters

День Бастилії Париж

Фото Reuters

Президент Франції прийняв парад. За дійством з трибуни на Площі згоди також спостерігали численні запрошені політики з інших держав, серед яких – канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel), прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, президентка Естонії Керсті Кальюлайд, президент Португалії Марсело Ребело де Соуза, голова Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер, генсек НАТО Єнс Столтенберг та інші. Очікувалося, що на святкування прибуде й прем'єрка Великобританії Тереза Мей, однак замість неї на параді був присутній міністр у справах Європи Девід Лідінгтон.

День Бастилії Париж

Фото Reuters

День Бастилії Париж

Фото Reuters

У параді взяли участь військові з десяти держав, які приєдналися до ініційованої Макроном Європейської інтервенційної ініціативи. Серед учасників параду були й близько 500 солдатів зі спільної німецько-французької бригади, штаб-квартира якої розташована у Мюлльгаймі в Баден-Вюртемберзі. Цього року вона відзначає свій 30-річний ювілей. Був представлений і іспанський військовий контингент.

Увагу багатьох на параді привернув озброєний чоловік, який літав над площею на флайборді, розробленим французом Френкі Запатою.

День Бастилії Париж

Фото Reuters

День Бастилії Париж

Фото Reuters

Навіть під час параду не минулося без представників руху "жовтих жилетів", кілька десятків яких були присутні серед публіки, що спостерігала за парадом. Вони зустріли появу Макрона глузуванням та свистом.

Нагадаємо, напередодні Макрон оголосив, що Франція створить національне командування космічними військами. Передбачається, що командування космічними військами стане частиною військово-повітряних сил Франції.

Ідею посилення оборонної співпраці в Європі Макрон озвучив у вересні 2017 року. Минулого року ця ідея знайшла втілення в Європейській інтервенційній ініціативі, до якої приєдналися десять держав.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: