fbpx
Сьогодні
09:55 13 Лип 2019

В Одесі відкрився міжнародний кінофестиваль

Учасники міжнародної конкурсної програми Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ), що відкрився 12 липня й триватиме до 20-го, зможуть переглянути 12 повнометражних фільмів з 18 країн, включно з країнами копродукції, та 5 повнометражних і 10 короткометражних картин вітчизняного кінематографа

Загалом для участі у міжнародній і національній програмах Одеського міжнародного кінофестивалю подано сотні картин, повідомляє прес-служба Одеської міської ради.

"Кінопокази пройдуть на різних майданчиках міста – у театрі музкомедії ім. Водяного, Зеленому театрі, Мультиплексі та інших. Також ОМКФ розширить локації для проведення кіносеансів, творчих зустрічей і майстер-класів з відомими акторами і кінорежисерами, планується зафіксувати рекорд Гіннеса на найбільшу кількість глядачів на кінопоказі під відкритим небом", – йдеться у повідомленні.

Головною подією фестивалю стане опен-ейр на Потьомкінських сходах 13 липня. Глядачам покажуть німий фільм американських режисерів Джорджа У. Хілла і Кларенса Брауна "Козаки" (1928) у супроводі симфонічного оркестру і хору, а 19 липня відбудеться ексклюзивний арт-музичний перформанс "Сходи" від відомого режисера Влада Троїцького.

У національній програмі будуть представлені 15 повнометражних і короткометражних фільмів, відібраних селекційною комісією з 300 надісланих.

Список премій фестивалю поповнить приз глядацьких симпатій у розмірі 100 тис. грн.

Серед почесних гостей ОМКФ – відома французька актриса Катрін Деньов, що представить значущі особисто для неї фільми, зокрема "Шербурзькі парасольки". Актрисі буде вручено "Золотий Дюк" за внесок у кіномистецтво. Таку нагороду вручать також британському кінорежисеру, лауреату численних конкурсів, рекордсмену за кількістю премій різних кінофестивалів Майку Лі.

Фестиваль пройде під знаком жіночої рівності, на підтримку жінок у бізнесі і кіноіндустрії. Ініціативу підтримає американська актриса, відома захисниця прав жінок Роуз Макгоуен.

Окрім того, до 100-річчя Одеської кіностудії в програмі ОМКФ запропонована українська ретроспектива – будуть показані фільми-легенди Одеси. Також розроблена безкоштовна дитяча програма, відбудеться презентація робіт фіналістів конкурсу дитячих фільмів.

Також передбачено проведення заходів щодо просування й підтримки українських фільмів, зустрічей українських інвесторів, презентацій кінотехнологій, пітчинг-проектів, концертів, вечірок і перформансів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: