fbpx
Сьогодні
19:57 12 Лип 2019

В Україні з'явився перший освітній омбудсмен

Міністр Лілія Гриневич визначилася із кандидатурою на посаду освітнього омбудсмена – ним стане директор спеціалізованої школи №148 Києва Сергій Горбачов.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

Як зазначається, визначальним фактором під час ухвалення рішення стало знання системи освіти на різних, зокрема управлінських, щаблях, а також розуміння цінностей та суті розпочатих освітніх реформ, вказала міністр.

"Це надзвичайно важливо, й саме з огляду на це освітнім омбудсменом уже найближчим часом стане Сергій Горбачов. По-перше, він добре знає систему освіту зсередини, а також глибоко розуміє суть реформи Нова українська школа. Сергій Іванович єдиний з кандидатів має сформоване розуміння того, що таке педагогіка партнерства. І нам дуже важливо, щоб ця посада, і він має це зробити, щоб вона не перетворювалась на ще один каральний орган, який шукатиме винних, а ця посада має стати осередком довіри та цивілізованого вирішення конфліктів", – наголосила Гриневич.

Вона додала, що новообраного омбудсмена чекає важка і кропітка робота – після офіційного призначення він муситиме запустити роботу нового органу, що передбачає багато бюрократії. Також він має знайти та відібрати собі офіс працівників з 15 осіб.

Освітній омбудсмен — посадова особа, на яку Кабінетом міністрів України покладається виконання завдань із захисту прав у сфері освіти. Освітній омбудсмен матиме зворотну інформацію та захищатиме права всіх учасників освітнього процесу – дітей, учителів і батьків. Якщо у них виникнуть проблеми, то можуть звертатися до омбудсмена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: