fbpx
Сьогодні
15:29 12 Лип 2019

У Росії визнали небезпечним Світовий конгрес українців, в МЗС готують відповідь

Генеральна прокуратура Росії визнала небажаною на території РФ міжнародну неурядову організацію з Канади Ukrainian World Congress.

Про це повідомляється на сайті відомства.

У Генпрокуратурі пояснюють, що бачать загрозу від організації для "конституційного ладу і безпеки Російської Федерації".

Відзначається також, що своє рішення російська прокуратура ухвалила "за результатами вивчення матеріалів, що надійшли".

Міжнародна спільнота має засудити рішення Генпрокуратури Російської Федерації щодо визнання "небажаною" діяльність Світового конгресу українців і посилити політико-дипломатичний і санкційний тиск. Про це заступник міністра закордонних справ Єгор Божок написав у Twitter.

Як зазначив Божок, МЗС запропонує президенту України варіанти, "як не залишити ці ганебні дії Кремля без відповіді".

Заступник глави МЗС відзначив, що рішення Генпрокуратури РФ "вкотре продемонструвало незмінність репресивної політики РФ, спрямованої на ліквідацію громадських організацій української меншини на території РФ".

"З одного боку, викорінюючи на своїй території будь-які ознаки української ідентичності – мову, переслідуючи її носіїв, з іншого боку – здійснивши збройну агресію на територію України, РФ – в черговий раз доводить послідовність своїх хижих намірів у планах перерозподілу територій", – додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: