fbpx
Сьогодні
20:44 12 Лип 2019

ЦВК відмовила у реєстрації офіційним спостерігачам-росіянам від ОБСЄ

Центральна виборча комісія відмовилася реєструвати 17 офіційних спостерігачів від Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ, які є громадянами Росії.

Про це повідомляє прес-служба комісії.

Рішення прийнято оскільки ці особи є громадянами РФ, які відповідно до вимог закону України Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях не можуть бути офіційними спостерігачами.

Водночас повідомляється, що ЦВК зареєструвала 658 офіційних спостерігачів від іноземної держави та міжнародних організацій на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня.

"Таким чином, станом на 12 липня Комісією зареєстровано 1 413 офіційних спостерігачів на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. А саме: від 10 іноземних держав – 58 офіційних спостерігачів, від 15 міжнародних організацій – 1 355 офіційних спостерігачів", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, виборчою комісією зареєстровано 2 спостерігачі від Йорданського Хашимітського Королівства, 4 – від Європейського Союзу, 3 – від Міжнародного експертного центру виборчих систем (ICES), 3 – від Міжнародної федерації ліберальної молоді (IFLRY), 51 – від Національного Демократичного Інституту Міжнародних Відносин, 595 – від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: