fbpx
Сьогодні
16:38 12 Лип 2019

Суд в Італії визнав нацгвардійця Марківа винним у вбивстві фотографа на Донбасі

Суд міста Павія в Італії виніс вирок екс-військовослужбовцю Нацгвардії Віталію Марківу, обвинуваченому в причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі на Донбасі в 2014 році.

Про це повідомив у Fаcebook активіст і лідер однієї з українських громад в Італії Олесь Городецький.

За його словами, італійський суд засудив українця до 24 років в'язниці.

Відзначимо, в останньому слові Марків сказав, що є українським військовим, простим солдатом, патріотом, і додав, що завжди захищатиме Україну.

"Не заглиблюючись у справу, про яку вже достатньо говорили мої адвокати, хочу сказати: я солдат, я патріот своєї країни, вірю в правосуддя і дякую Вам за вашу працю", – сказав він.

Прокурори просили визнати Марківа винним і засудити його до 17 років ув'язнення. Однак адвокати Марківа вимагали звільнення українця за браком доказів.

Марків був затриманий в Італії влітку 2017 року. 6 липня поточного року в Італії почався судовий процес по справі Марківа, якого звинувачують у причетності до вбивств італійського фотографа Андреа Роккеллі і російського перекладача Андрія Миронова. Також його звинувачують у спробі вбивства французького фоторепортера Вільяма Ругелона під час військових дій в Слов'янську (Донецька область).

Ситуацію з Макровим коментував глава МВС України Арсен Аваков. За його словами, Марків не міг бути причетним до загибелі громадянина Італії. Більш того, Аваков був присутній на одному з останніх засідань суду по справі нацгвардійця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: