fbpx
Сьогодні
12:25 12 Лип 2019

"Слуга Народу" вимагає від ЦВК відновити реєстрацію Куницького

Партія «Слуга Народу» підтримує позицію Олександра Куницького оскаржити рішення ЦВК щодо скасування його реєстрації кандидатом у народні депутати і вбачає в цьому рішенні політичний мотив.

За словами юристів партії, рішення ЦВК про скасування реєстрації Куницького кандидатом у народні депутати було ухвалене з грубим порушенням закону, оскільки комісія не врахувала позицію представника партії і пояснення кандидата про те, що він перебував за межами України у зв'язку з відрядженням.

«Тривалість перебування Олександра Куницького за кордоном не була більшою, ніж це дозволено вимогами законодавства. Ми це озвучували, проте ЦВК цей факт враховувати відмовилась», – пояснив представник партії «Слуга Народу», адвокат Олександр Качура.

Він зауважив, що скарга від заявника, на підставі якої було винесено постанову ЦВК про скасування реєстрації, була подана з порушенням законодавства у частині упущення термінів.

Раніше, на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» Олександр Куницький заявив, що рішення ЦВК він оскаржить у суді.

«Тільки що ЦВК зняла мою кандидатуру з виборів! Грановський чудово знає, що я відновлюсь через суд і виграю по 169 округу! 9 «мотивованих» Грановським членів ЦВК проголосували проти мене! 7 членів ЦВК були проти мого зняття. Це якраз і є чіткий сигнал політичного тиску! Жоден з них не утримався! За інформацією, яку мені повідомили, Порошенко особисто телефонував членам ЦВК і «тупав ногами», щоб мене знімали під будь-яким приводом!», – заявив Куницький на своїй сторінці у соцмережі.

Нагадаємо, 11 липня Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію кандидатом у народні депутати від партії «Слуга народу» Олександра Куницького.

Раніше повідомлялося, що ЦВК знайшла подвійне громадянство у кандидата від партії «Слуга народу».

Сам Куницький підтвердив, що має іноземне громадянство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: