fbpx
Сьогодні
17:54 11 Лип 2019

В Україні не існує легальних онлайн-аптек, - Супрун

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я застережила, що в Україні не існує законних онлайн-аптек: ні якоїсь окремої, ні цілої мережі.

Про це виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила у Facebook.

"За законом, продавати лікарські засоби можна лише в аптеках, а не дистанційно або онлайн. Не варто також замовляти ліки поштою", – зауважила Супрун.

В. о. міністра звернула увагу, що останнім часом в інтернеті шириться реклама "диво-препарату" проти гіпертонії та серцево-судинних захворювань. В описі вказують, що його начебто рекомендує МОЗ України.

Зловмисники обіцяли за доволі малі гроші препарат, що нормалізує тиск, відновлює судини і захищає від інфаркту та інсульту. Низьку ціну ліків вони пояснювали тим, що 93% вартості компенсується з коштів платників податків. Але все це неправда. Крім того, зловмисники продають цей препарат незаконно, адже він не має державної реєстрації.

Супрун уточнила, що викрити злочинців у цій ситуації можна за допомогою кількох простих джерел.

В Україні можна продавати лише ті ліки, які пройшли спеціальну перевірку та мають державну реєстрацію. У рамках урядової програми "Доступні ліки" пацієнти з астмою, серцево-судинним захворюваннями та цукровим діабетом можуть отримати препарати безоплатно або з невеликою доплатою. Ліки видають за рецептом сімейного лікаря в аптеці, яка підписала угоду з Національною службою здоров'я України.

"Особливо цинічно, що жертвами шахрайства потенційно є пенсіонери та люди похилого віку. Зловмисники не гребують наживатися на них. Це відбувається в той же час, діє урядова програма "Доступні ліки", що захищає таких пацієнтів. Вартість цих ліків покривається за кошти платників податків", – додала вона.

Нагадаємо, що Супрун розповіла про користь та загрози поцілунків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: