fbpx
Сьогодні
16:02 11 Лип 2019

"Укрпошта" погрожує припинити доставку пенсій, якщо не виконають її умови

В "Укрпошті" заявили, що компанія припинить доставку пенсій з 1 січня 2020 року, якщо тарифи на цю послугу не будуть підвищені або визначені на відкритому тендері.

Генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський заявив, що компанія не буде здійснювати доставку пенсій з 1 січня 2020 року, якщо Кабмін і Пенсійний фонд не нададуть економічно обгрунтований або ринковий тариф на цю послугу.

Про це Смілянський написав у відкритому листі прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, віце-прем'єр-міністру Павлу Розенку, міністру соціальної політики Андрію Реві та голові правління Пенсійного фонду Євгену Капінусу.

«Я заздалегідь попереджаю Вас, Мінсоцполітики та Пенсійний фонд, що з 1 січня 2020 року "Укрпошта" не буде доставляти пенсії за нинішнім збитковим тарифом», — йдеться в листі.

З 1 січня 2020 року Укрпошта буде здійснювати доставку пенсій лише за умови надання економічно обґрунтованого або…

Posted by Igor Smelyansky – Ігор Смілянський on Thursday, July 11, 2019

Керівник "Укрпошти" також заявив, що в уряду є час до 1 вересня, щоб вибрати один з двох варіантів перегляду тарифу по доставці пенсій.

«Перший — прийняти новий тариф на доставку пенсій, який був затверджений Міністерством інфраструктури та Міністерством економічного розвитку і торгівлі ще в листопаді 2017 року. Але він торпедується Міністерством соціальної політики. Другий шлях — винести послугу з доставки пенсій на відкритий тендер, щоб ринок визначив її вартість», — заявив Смілянський.

За словами Смілянського, "Укрпошта" досягла домовленостей із міжнародними та приватними фінансовими інститутами, які готові інвестувати в розвиток компанії. Але це неможливо без перегляду тарифу на доставку пенсії, який залишається незмінним з 2004 року, не зважаючи на зростання заробітних плат, ціни палива та інших його складових.

Раніше суд зобов'язав відновити відділення "Укрпошти" у невеликих селах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: