fbpx
Сьогодні
22:24 11 Лип 2019

Україна відреагувала на масове затримання кримських татар у Москві

Фото: "Дождь"

Міністерство закордонних справ України протестує проти масових затримань кримських татар у Москві і закликає міжнародну спільноту посилити тиск на Російську Федерацію з метою припинення переслідування кримськотатарського народу.

Про це повідомляє пресс-служба МЗС.

Як повідомляється, вчорашній розгін пікету кримських татар поблизу Кремля і сьогоднішнє безпідставне затримання мітингувальників знову продемонструвало "незмінність репресивної політики РФ щодо кримських татар, спрямованої на витіснення кримськотатарського народу з тимчасово окупованої півострова".

"Саме ж рішення Верховного Суду РФ за апеляційної скарги на рішення Північно-Кавказького окружного військового суду по "справі Хізб ут-Тахрір", яка на кілька місяців зменшує багаторічні терміни ув'язнення незаконно утримуваних громадян України є цинічним знущанням над українськими політичними в'язнями. Він також в черговий раз підтверджує факт відсутності справедливого і незалежного судочинства в РФ", – йдеться в повідомленні.

Крім того, МЗС України закликало міжнародне співтовариство засудити неправомірні дії Росії і посилити політико-дипломатичне і санкційне тиск на державу-агресора з метою припинення порушень прав людини та переслідування кримськотатарського народу, а РФ – негайно звільнити незаконно утримуваних у Росії громадян України.

Нагадаємо, що в Москві затримали півсотні кримських татар.

Раніше у Москві відбувся мітинг на підтримку кримських татар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: