fbpx
Сьогодні
13:10 11 Лип 2019

Посол Ізраїлю стверджує, що в Україні є чимало антисемітських груп

Надзвичайний і Повноважний Посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон, який очолює посольство в Україні з кінця серпня 2018 року, є досвідченим дипломатом, рабином і доктором філософії. Він розповів про те, що в Україні лишається проблема антисемітизму серед окремих груп.

Про це він сказав у інтерв'ю для Укрінформу.

"Я справді закликав Україну прийняти це визначення і закликаю до цього знову. Тому що, наприклад, ви стверджуєте, що в Україні не було нападів на ґрунті антисемітизму, а я кажу, що вони були. Це можливо, тому що наші визначення антисемітизму відрізняються. А щоб цього уникнути, найперше, що треба зробити, – прийняти одне загальне визначення антисемітизму, сформульоване IHRA (International Holocaust Remembrance Alliance)", – стверджує посол.

Він стверджує, що Великобританія, Німеччина, Австрія,у Франції вже прийняли визначення IHRA, це питання наразі перебуває на розгляді у Раді міністрів, Литви, Македонії. Головною метою є, аби визначення поширилося по всій Європі.

"Справи йдуть таким чином, що є антисемітизм на державному рівні, а є антисемітизм груп. І між цим є різниця. В Україні є антисемітські партії і є люди-антисеміти, які без жодних проблем ведуть пропаганду ненависті у Фейсбук і в соціальних медіа. Це якось треба зупинити. Я не кажу, що цього немає в інших країнах, там теж це трапляється. Але знов-таки, коли у вас є визначення антисемітизму, ви можете цих людей зупинити, сказавши, що такі висловлювання не є свободою слова", – підкреслює він.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: