fbpx
Сьогодні
22:50 10 Лип 2019

У США пропонують запросити Зеленського виступити у Конгресі

Співголови Конгресового українського кокусу виступили з ініціативою запросити президента України Володимира Зеленського виступити на спільному засіданні американського Конгресу.

Про це сказано в офіційному листі законодавців, повідомляє Укрінформ.

Співголови звернулися з ініціативою до спікера Палати представників США Ненсі Пелосі.

"Як співголови двопартійного Українського конгресового кокусу, ми з повагою закликаємо вас запросити президента України Володимира Зеленського на спільне засідання Конгресу", – сказано в листі.

У зверненні йдеться про те, що Зеленський повинен відвідати США на запрошення Білого дому.

Члени Конгресу США відзначили, що перед Україною продовжують стояти серйозні виклики: боротьба з російською агресією, протидія успадкованій корупції, забезпечення економічного зростання і процвітання українського народу.

"Росія дійсно має намір посилити свою агресію, про що свідчить незаконний арешт 24 українських воїнів і трьох військово-морських суден у водах Керченської протоки. В цей небезпечний для України і світу час Конгрес повинен посилити взаємодію з нашим близьким союзником, коли йому загрожують такі виклики" , – сказано в листі.

У той же час підкреслюється, що запрошення Зеленського могло б сприяти посиленню взаємодії на таких ключових напрямках як антикорупційна політика, демократичні реформи, кібер і військова безпека, ветеранські справи, енергетична незалежність, сприяння збалансованої гендерної політики.

"Запрошення президента Зеленського на спільне засідання Конгресу стане потужним символічним меседжем Кремлю: американський народ стоїть пліч-о-пліч з українським народом", – наголошується у зверненні американських законодавців.

Лист підписали члени Конгресу США Марсі Каптур, Брайан Фитцпатрик, Анді Харріс і Майк Квіглі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: